Kauppapuutarhaliitto mukana Suomi 100 -ohjelmassa

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Valtioneuvoston kanslia on liittänyt Kauppapuutarhaliitto ry:n Puutarhojen Suomi -hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Tämä tarkoittaa, että suomalainen kasvihuoneviljely on virallisesti mukana juhlistamassa satavuotiasta Suomea. Luonnollisesti hanke tuo merkittävää lisänäkyvyyttä suomalaiselle kasvihuoneviljelylle, yrittäjyydelle, lähiruoalle ja –kukille sekä alan ihmisille.

Sadan puutarhan kierros

Kiersime kevään ja kesän aikana sata jäsenyritystämme. Yrittäjät kertoivat meille, miksi juuri hän haluaa kasvattaa paikallisia vihanneksia ja kukkia oman alueensa suomalaisille. 

Näin syntyneet viestit jaettiin suomalaisten nähtäville Kauppapuutarhaliiton ylläpitämien sosiaalisen median kanavien välityksellä ja niistä koottiin kampnajan huipennukseksi puutarhojensuomi.fi -sivusto. Sivusto avaa ovet suomalaisiin lähipuutahoihin ja tuo esille tarinoita ympäri Suomen yrittäjien itsensä kertomana.

Lähiruokaa ja -kukkia suomalaisille

Haluamme kertoa suomalaisille, miten suomalaisuus näkyy siinä, mitä päivittäin syömme. Ja että ruoka tulee läheltä. Meille lähiruoan tuottaminen on arjen isänmaallisuutta, vastuullisuutta, työllisyyttä, maaseudun elävänä pitämistä ja huoltovarmuutta. Myös lähikukat ovat useimmiten oman asuinseudun kasvatteja.

Taustalla on havaintomme, että yhä suurempi osa suomalaista yhtäältä arvostaa kotimaisuutta, mutta toisaalta yhä harvempi ymmärtää, mitä suomalaisuus käytännössä on. Näytämme sen sadassa puutarhassa tallennettujen kuvien kera.

Yritysten tulovaisuudenusko lujittuu

Hankkeella on tärkeä merkitys myös viljelijöille. Suomalaiset puutarhat elävät arjessaan kovassa kilpailutilanteessa, jossa oman aseman säilyttäminen vaatii jokapäiväisiä ponnistuksia. Suomalaiset kuluttajat ovat kuitenkin valinnoillaan osoittaneet, että puhdas ja turvallinen lähituotanto on heille tärkeää.

Yrittäjien yhteinen esiintyminen toisille suomalaisille lisää yrittäjien yhteenkuuluvuutta ja lisää tulevaisuudenuskoa. Yrittäjät ovat mukana rakentamassa Suomea, siksi tämä hanke toteuttaa osaltaan erityisen hyvin Suomi 100 -juhlavuotta.

Tutustu sataan puutarhaan puutarhojensuomi.fi

 

 vastuullisuusNETTI basilvastuullisuus Jannerepo222Liisa Lindroth Y1C123511Keskitalonpuutarha Oy Lasse Y1C1646