Auringon lämmittäessä ovenpieleen ja parvekkeelle halutaan piristystä ja väriä. Kevään sipulikukukat kuten tetenarsissit ja helmililjat sopivat tähän tehtävään mainiosti, sillä ne eivät säikähdä pientä pakkastakaan. Erityisesti tetenarsissi soveltuu hyvin Suomen kevään vaihteleviin sääoloihin.

Kauneutta vuosituhanten takaa
Narsissien historia juontaa juurensa Egyptiin ja antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Helppohoitoisuudestaan tunnetun kukan jalostus alkoi 1800-luvulla ja on jatkunut aina näihin päiviin saakka. Kotimaisia tetenarsisseja tuotetaan kuluvana keväänä yli kolme miljoonaa ruukkua ja muita sipulikukkia noin 900 000 kappaletta.

Helppohoitoinen tetenarsissi
Ruukkunarsissi kannattaa siirtää viljelyruukusta kosteutta kestävään ja vedenpitävään ruukkuun. Kasvualusta tulee pitää kosteana, sillä se edistää narsissin kylmänsietokykyä. Narsissit voivat näyttää pakkasyön jälkeen nuukahtaneilta, mutta ne piristyvät auringossa nopeasti. Jos tetenarsissin kukkavanat kasvavat pitkäksi, niitä voi leikata maljakkoon piristämään kotia. Kuihtuneiden kukkien leikkaaminen uudistaa kukkaryhmän ja auttaa uusien kukkien kasvamista. Tetenarsissi on ekologinen valinta, sillä sen voi istuttaa puutarhaan jossa se ilahduttaa kukinnallaan taas seuraavana keväänä.

Trendikkäät helmililjat
Siniset ja valkoiset helmililjat piristävät parveketta ja kuistia talven jälkeen ja ne sopivat hyvin tetenarsissin kaveriksi. Kasvin kellomaiset kukat muodostavat tiiviin tertun, jotka auettuaan tuoksuvat miellyttävästi. Trendikäs valkoinen helmililja on yksi kevään suosituimmista sisustuselementeistä. Helmililjaruukun voi istuttaa uudelleen esimerkiksi ison lasimaljan sisään, jossa se saa runsaasti valoa ja lämpöä. Ne voidaan tetenarsissien tapaan istuttaa kukinnan jälkeen puutarhaan.