Aurinko paistaa keltaisena. Suloiset ja pörröiset pääsiäistiput vilistävät rairuohon seassa. Kirkas keltainen ja raikas vihreä väri piristävät pitkän ja värittömän talven jälkeen. Nyt on pääsiäisen aika!  Ennen juhlapyhiä askarrellaan ja koristellaan kotia. Pyhien aikana on mahdollisuus rauhoittua ja viettää aikaa perheen ja sukulaisten kesken. Viihtyisään kotiin kuuluvat erilaiset leikko- ja ruukkukukat, joiden värivaihtoehdoista löytyy jokaiseen kotiin sopiva vaihtoehto.

Narsissit ovat ikisuosikkeja
Keltanarsissi eli pääsiäislilja on pääsiäisen symbolisin ja tunnetuin leikkokukka. Nippu keltanarsisseja aukeaa huoneenlämmössä isoksi kukkaryhmäksi, joiden joukkoon voi asetella pajun- ja koivunoksia. Pääsiäisaskartelut ovat erityisesti lasten mielipuuhaa ja höyhenillä koristeltu pajunoksa syntyy hetkessä narsisseja koristamaan. Vedessä leikkonarsissien varsien tyvestä erittyy limaa, joka saattaa haitata muita samassa maljakossa olevia kukkia. Maljakossa olevien narsissien vesi kannattaa vaihtaa usein.

Begonia on täyteläisen keltainen
Runsaasti kukkiva keltainen tai oranssi ruukkubegonia on upea näky. Ruukun tyvelle voi asetella sisalia tuomaan lisää juhlatunnelmaa ja näin tuliaislahja on valmis. Begonia kestää ruukussa, kun sitä kastelee tasaisesti. Kukan voi sijoittaa parvekkeelle päiväsaikaan, kun lämpötila kipuaa kymmenen asteen tuntumaan. Hyvällä hoidolla pääsiäisenä ostettu begonia ilahduttaa puutarhassa pitkälle kesään asti.

Paavalinkukka saa pääsiäisasun
Paavalinkukka eli StPaulia saa pääsiäisen ajaksi lämpimän keltaisen sisalkauluksen ja juurellensa kaksi yllätysmunaa. Lapsille riittää ihmettelemistä, kun keksii tarinan siitä, miten munat kukan juurelle ilmestyivät. Paavalinkukka viihtyy pohjoisikkunalla ja hajavalossa. Kastele kukka kerran viikossa asettamalla ruukku hieman isompaan astiaan, jonka pohjalla on muutama sentti vettä.

Hortensia hurmaa tyylikkyydellään
Pääsiäisjuhlan kruunaa upea ruukkuhortensia. Hortensian värisävyistä valkoinen sopii keltaisen juhlavärin kaveriksi ja kaunis suojaruukku viimeistelee asetelman. Ruukkuhortensia viihtyy sisällä, mutta viileämmässä se kestää pidempään. Hortensian hoidossa on tärkeää, että kasvi pysyy tasaisen kosteana ja sisälämpötilassa se vaatii päivittäistä kastelua. Hoitajansa se palkitsee isoilla pallomaisilla kukinnoillaan, jotka juhlistavat tilan kuin tilan.