Päättäjäisjuhlaa siirrytään viettämään koulusta useimmiten kotiin, joka on valmisteltu juhlaan hyvissä ajoin etukäteen. Juhlan pääosassa ovat opintonsa tai koulutyönsä päättävät nuoret, joten heidät on hyvä ottaa mukaan juhlan suunnitteluun jo alkuvaiheessa. Onnittelukukkien lisäksi kodin juhlakoristeluun sopivat hyvin erilaiset ruukku- ja kesäkukat sekä ulos sijoitettavat roikkuvat amppelit. Mikäli kotona kilistellään kuohujuomalla, sen seuraksi sopivat pienet suolaiset alkupalat.

Hortensiat toivottavat vieraat tervetulleeksi
Upeat ruukkuhortensiat ovat nyt parhaimmillaan ja niiden kukkien väreistä löytyy aina juhlava valkoinen, hempeä vaaleanpunainen, pojan juhlaan sopiva vaaleansininen, herkkä liila ja räväkkä punainen. Hortensiat voi asetella tyylikkääseen suojaruukkuun ja sijoittaa näkyvälle paikalle sisääntulon yhteyteen, sisälle tai terassin oleskelualueelle. Hortensioiden multatila tulisi pitää tasaisen kosteana, ja ruukut olisi parasta kastella altakasteluna käyttäen mietoa lannoiteliuosta jokaisella kerralla. Hortensiat pysyvät kauniina, kun ne sijoittaa varjoisalle paikalle.

Koristele kesäkukilla
Juhlavia kukkakoristeita saa aikaan istuttamalla muutaman ruusubegonian kesäkukkaruukkuihin ja sijoittamalla niitä sinne tänne joko ulko- tai sisätiloihin. Begoniaa löytyy monissa eri väreissä, joten juhlan teemaan sopivan värin löytäminen on helppoa. Begonian kanssa samaan ruukkuun voi yhdistellä erilaisia kesäkukkia oman maun mukaan. Kesäkukkien tarjonta on juuri nyt parhaimmillaan, joten valinnanvaraa juhlan kukkakoristeiksi löytyy runsaasti. Kauniit kesäkukkaistutukset eivät ole kertakäyttöisiä juhlakoristeita, vaan ne kestävät ja somistavat ulkotiloja pitkään juhlan jälkeenkin.

Kevyet ja näyttävät alkupalat
Värikkäät vihannekset sopivat hyvin erilaisten alkupalojen valmistamiseen. Samalla ne tuovat  juhlapöytään väriä ja keveyttä. Kurkku, paprika, chili ja eriväriset erikoistomaattilajikkeet ovat perusta, joille voi rakentaa monelaisia pieniä ja vähän suurempiakin napostelupaloja. Alkupalojen tekeminen on helppoa, ja niiden tekemiseen voivat nuoretkin osallistua. Erilaiset salaatit ovat vakiinnuttaneet asemansa juhlien noutopöydässä. Laakeaan vatiin voi tehdä salaattipohjan erilaisista salaattilajikkeista, joiden maut vaihtelevat miedosta hapokkaaseen. Salaatinlehtien ulkonäkö ja tuntuma vaihtelevat lajikkeen mukaan. Ne voivat olla pehmeitä, tanakoita, rapean rouskuvia, punertavia, rusehtavia ja vaihdella vihreän värin eri sävyissä. Salaattilajikkeita yhdistelemällä salaattiin saa mukavaa vaihtelua ja erilaisia makuvivahteita.