Sesongit ja sään vaihtelut ohjaavat kotimaisten ruukku- ja leikkokukkien kysyntää. Lämmin kevät kiihdyttää kevään sipulikukkien kauppaa ja joulusesongin ruukkukukat sekä kesäkukat löytävät joka vuosi innokkaat ostajansa. Leikkotulppaanit piristävät värikkyydellään talven harmautta.  Muiden leikkokukkien tuotanto on ollut viime vuosina vähenemään päin.

Ruukkukukkia tuotetaan läpi vuoden
Koko vuoden on saatavilla paavalinkukkaa ja atsaleankin viljely keskeytetään vain kesän kuumimpien kuukausien ajaksi. Ruukkukrysanteemiä viljellään helmikuusta lokakuuhun, tosin pieni viljelytauko pidetään kesäkuussa. Kevään sipulikukat eli tetenarsissit, helmililjat ja krookukset aloittavat uuden ruukkukukkakauden. Heti niiden jälkeen viileyttä kestävät orvokit värittävät parvekkeet ja patiot. Äitienpäiväksi tuotetaan satoja tuhansia ruukkuruusuja ja toukokuusta eteenpäin kesäkukat ja erilaiset amppelit tuovat markkinoille monenkirjavan väri- ja lajikevalikoiman. Syksyyn käännytään pallomaisten ulkokrysanteemien ja värikkäiden syklaamien siivittämänä. Joulu on yksi tärkeimmistä kukkasesongeista. Silloin tarjolla on erityisesti kotimaista joulutähteä, hyasinttia ja ritarinkukkaa.

Tulppaani on tärkein leikkokukka
Tulppaanien kausi alkaa jo marraskuussa, jolloin ensimmäiset punaiset ja valkoiset tulppaanit tuotetaan joulumarkkinoille. Tulppaanien päätuotantokausi ajoittuu tammi-helmikuulle ja niiden saatavuus jatkuu aina pääsiäiseen asti. Pääsiäisenä maljakkoihin sijoitellaan iloisen keltaisia leikkonarsisseja. Muiden kotimaisten leikkokukkien saatavuus on käytännössä hyvin rajallista. Leikkoruusuja tukkumyyntiin tuottaa vain yksi puutarha, ja muutamilla muilla puutarhoilla on tuotantoa omaan vähittäismyyntiin. Suomessa viljellään vielä pieni määrä kotimaista gerberaa ja harsokukkaa, mutta muutoin leikkotuotanto on väistynyt halvan afrikkalaisen ja keskiamerikkalaisen tuotannon johdosta.