JOULUN TRENDEJÄ 2014

Kukat ovat siitä oivia kodin koristeita, että jokainen voi tuunata niistä mieleisensä kokonaisuuden tai ostaa sen valmiina. Jouluna tämä on erityisen hauskaa, koska vaihtoehtoja on paljon. Jokaiseen tyyliin löytyy asetelmia ja kimppuja. Joulukoristeita kannattaa hyödyntää joulukukkien koristelussa. Niiden paljoudella ja tyylillä luodaan haluttu määrä luontoa, ylellisyyttä, säihkettä, perinteikkyyttä tai värejä.

Talvimetsä kotiin

Rustiikkinen luonto on trendi, jossa talvinen metsä tuodaan kotiin. Maanläheiset värit, kuten beige, ruskea, harmaa, vihreä ja musta korostuvat. Oikeaa metsäluonnon tuntua saa sisälle männyn- tai lehtikuusen oksilla. Niiden seuraksi sopivat hienosti pienet valkoiset minijoulutähdet. Jouluiset asetelmat puupölkkyjen päällä antavat vielä lisää metsäisyyttä. Ritarinkukka komistuu entisestään, kun ruukun ympärille kietaisee valkoisen paperin koristenauhalla, ja viereen asettelee joulupalloja, tähtiä ja pienen porokoristeen.

Valkoinen sävyttyy pastelleilla

Valkoisella on talvessa oma paikkansa ja se pitää pintansa joulusta toiseen. Valkoinen yhdistettynä kauniisti läpikuultavaan lasiin antaa arvokkaan ja jäisenkin tunnelman. Tyyliin sopii esimerkiksi hyasintit keraamisessa valkoisessa ruukussa, joka on laitettu lasiastiaan jonka pohjalla on valkoisia kiviä tai vaikka säihkyviä kristalleja. Hopea, kulta, pronssi tai puuteriset pastellivärit yhdistettynä valkoisen raikkauteen antavat kylmän lumisen talvipäivän hohteen. Tällaisten koristeiden yhdistäminen joulukukkiin tuottaa aivan erityisen ylellisen jouluilmeen.

Perinteinen puna-valkoisuus

Punainen iso joulutähti korissa koristeltuna pellavaisella rusetilla tarjoaa upeaa vanhan ajan joulun tunnelmaa. Jouluaterian näyttämölle, eli puiselle ruokapöydälle levitetään punavalkoinen kirjailtu kaitaliina. Sen päälle laitetaan harmaa leveä lauta, jolle asetellaan joulukukkia, kynttilöitä, oksia ja itsetehtyjä tonttuja. Perinteinen joulu pysyy joulutyylien suosikkina.

Väreillä iloitellaan

Joulun hauskuutta lisää sekin, että kaikkia värejä ja tyylejä voidaan sekoittaa keskenään, kun luodaan kotoinen joululomien pesäpaikka. Oksia voidaan maalata esimerkiksi valkoiseksi tai pinkiksi, ja koota niistä joulukuusi seinälle, pöydälle tai vaikka tukevan rautakehikon varaan. Näyttävän, ja isonkin jouluasetelman saa koottua edullisesti joulukukista, koristeista ja kynttilöistä isolle laakealla vadille tai tarjottimelle. Ritarinkukkaa koristava pinkki pitsi, turkoosi hiekka ja värikäs kimallelintu sekoittavat värejä hauskalla tavalla. Kukkajoulu näyttäytyy siis hyvin monella tavalla.