VÄHÄÄN TYYTYVÄINEN JOULUKUKKA

Vuosi vuoden jälkeen joulutähti on joulun tähti. Marraskuusta eteenpäin on vaikea kuvitella kotia ilman sitä. Oikeassa paikassa ja muutamalla jutulla tämä upean värinen joulun ajan loistava kasvi kukoistaa kotonasi vielä joulunkin jälkeen. Joulutähdet punaisena, valkoisena, vaaleanpunaisena tai vaikka kaksivärisenä kuuluvat jouluun samalla tavalla kuin joulukuusi, kynttilät ja lahjat. Tämä suurenmoinen joulun klassikko antaa lämpöä jouluun, ja se on lisäksi hämmästyttävän helppo hoidettava.

Saadaksesi kaiken mahdollisen irti joulukukastasi, ensimmäinen asia on varmistaa, että ostat terveen yksilön.  Tiheä lehdistö sekä pienet palleromaiset punakellertävät kukat värikkäiden ylälehtien keskellä ovat varmat laadun merkit.   Joulutähti on herkkä kylmälle, joten suojele sitä tuulelta ja kylmältä, ja kuljeta kasvi nopeasti kotiin.

Kotona joulutähti viihtyy parhaiten hyvin valaistussa paikassa. Aseta se lämpimään, vedottomaan paikkaan. Paras lämpötila on 20 asteen tietämillä. Muista kastelussa, että vähemmän on enemmän. Joulutähti kaipaa vain pieniä määriä vettä kerrallaan. Vältä liikakastelua. Kun hoidat joulutähteäsi oikein, sinut palkitaan upealla kukinnalla.

Tiesitkö, että joulutähti on myös oiva leikkokukka maljakossa? Leikkuukohdan nopea kasto 60-asteisessa vedessä lopettaa valkoisen nesteen vuodon. Tällä menetelmällä leikkojoulutähdet pysyvät kauniina noin kaksi viikkoa.