Joulun kukkavalikoiman kärkikaartiin kuuluva ritarinkukka on upea kukkija. Se on muiden sipulikukkien tavoin erittäin helppo hoidettava. Ritarinkukan suosion salaisuus on varma ja pitkä kukinta sekä komea olemus.

Pärjää vähällä vedellä

Ritarinkukka sisältää sipulissaan kaiken tarvittavan, eikä tarvitse lannoitusta. Ne pitävät nuppuisina ja kukkien juuri avautuessa vesitilkkasesta silloin tällöin. Varsinkin lämpimässä liiallinen kastelu saa kukkavarret venymään. Jos näin pääsee käymään, kannattaa varsi tukea kepillä. Mutta muista, että jos haluat pitää sipulin tallessa seuraavan joulun kukintaa varten, kannattaa tukikeppi työntää sipulin sijasta multaan.

Pitkä kukinta

Ritarinkukan kukinta-aika kestää viikkoja. Kukkien avautuminen täydelliseksi kestää pitkään, joten ritarinkukka kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Sipulikukkien kukinta kestää kaikkein pisimpään viileässä. Jos mahdollista, kannattaa kasvit nostaa yöksi viileään pakkasettomaan paikkaan, jos kukinta on jo täydessä vauhdissa. Kukkavanan voi myös leikata ja laittaa komeuden maljakkoon. Varren tyvelle kannattaa kietaista kumilenkki, sillä ontolla varrella on taipumus halkeilla ja rullautua ylöspäin, vaikka kaunis se on niinkin. Jos varsi alkaa taipua ja katketa, voi työntää ohuen tukikepin onttoon varteen pitäen varren näin pystyssä.

Runsas valikoima

Ritarinkukasta on tarjolla huikea määrä erilaisia lajikkeita. Niitä on sekä yksinkertaiskukkaisia että kerrottuja. Kukkien värikirjo ulottuu valkoisesta, keltaisesta ja punaisen eri sävyistä aina vihertäviin ja kirjaviin. Meillä kukitetaan yleensä jouluisia perusvärejä; punaisia, punakirjavia ja valkoisia. Ritarinkukkien hinta määräytyy sipulista nousevien kukkavanojen luvun mukaan. Pieni sipuli jaksaa tuottaa vain yhden kukkavanan, ja suuresta sipulista nousee vähintään kaksi komeakelloista kukkavanaa.