Talvi on vielä vahvasti voimissaan, mutta ystävänpäivän kukissa paistaa keväinen aurinko. Ystävänpäivä 14. helmikuuta osuu keskelle parhainta tulppaanisesonkia. Vaikka ystävänpäivä on oikea tulppaanien juhlapäivä, muut kukat ja kasvit kannattaa myös huomioida kukkaostoksilla.

Paljon vaihtoehtoja
Tulppaani sopii mutkattomana ja helppona kyläkukkana niin tervehdykseen kuin romanttiseen julistukseenkin. Leikkokukkien lisäksi ystävänpäivän lahjaksi sopivat mainiosti myös kukkivat ruukkukasvit. Esikoiden kaltaiset herttaiset ja keväiset ruukkukasvit ovat omiaan tähän juhlapäivään. Paavalinkukka, krysanteemi, sineraaria, atsalea, ruusubegonia ja vaikka pienet viherkasvit istuvat mitä parhaiten ystävänpäivään, kunhan ne puetaan teemaan sopiviksi.

Vaaleanpunaista ja muita värejä
Ystävänpäivä on vaaleanpunaisen ja punaisen värin päivä. Kevään muita ihania värejä ei kannata kuitenkaan unohtaa. Ystävälle, tyttöystävälle tai vaimolle sopivat ystävänpäiväänkin juuri sen väriset kukat mistä hän pitää, olivat ne sitten vaaleanpunaisia tai oransseja. Oikeat värit ja tyyli ilahduttavat kukkalahjan saajaa ja tekevät lahjasta henkilökohtaisen. Tämän vuoden trendiväri, maanläheinen ruskeaan vivahtava viininpunainen Marsala, ilahduttaa erityisesti trenditietoista kukkien saajaa. Tätä väriä löytyy leikkokukista, kimppuihin käytettävistä vihreistä, ruukkukasveista ja koristeista, esimerkiksi nauhoista.

Tarkkana pakkasella
Vaikka keväinen aurinko välillä paistaa, pakkanen saattaa silti olla hyvinkin purevaa. Kuljeta kukat siis niin, etteivät ne pääse paleltumaan. Kukkakauppias laittaa kukille riittävästi paperia sään mukaan, mutta jos pakkaat itse, muista että enemmän on parempi! Kukkapakettia ei kannata laittaa pakkaspäivänä pitkäksi aikaa esimerkiksi auton tavaratilaan. Lämmön annetaan tasaantua ennen paketin avaamista.