Hyasintti on koristanut suomalaiskoteja jo 1860-luvulta lähtien. Siitä on  tullut peruskukka, jota ilman joulun tunnelma ei saavu moneen perheeseen.

Suomessa kasvatetaan täksi jouluksi runsaat kaksi miljoonaa hyasinttia. Ylivoimaisena värisuosikkina on vaaleanpunainen, mutta myös valkoisille ja sinisille lajikkeille on ystävänsä.

Yhden, kolmen tai viiden hyasintin jouluistutus on tuttu ja turvallinen, mutta lisäksi kotia voi somistaa hyasinteilla muillakin tavoin. Hyasintti viihtyy erittäin hyvin esimerkiksi ikkunan välissä, jos lasien väliin jää yli viiden sentin levyinen rako. Hyasintin juuret puhdistetaan mullasta huljuttamalla niitä ämpärissä. Juuret ja sipuli kääritään folioon tai muuhun vettä pitävään materiaaliin, ja hyasintit laitetaan jonoon ikkunan väliin. Ikkunanvälin viileydessä hyasintti kestää vähintään kaksi kertaa kauemmin kuin huoneenlämmössä.

Hyasinttia voi käyttää koristeena myös irrottamalla kukat ja pujottamalla ne yksittäin ohueen rautalankaan harvaksi ketjuksi.  Tällaista ketjua voi kietoa luonnonmukaisen jouluseppeleen ympärille tai sillä voi piristää muita kukkaistutuksia. Varsinkin vaaleanpunaisista kukista tehty hyasinttiketju säilyttää värinsä kuivanakin.  

Parvekkeen tai pihan omistajien ei myöskään kannata unohtaa hyasintin ulkokäyttöä. Muhkeaksi auennut hyasintti on suojasäällä pitkäkestoinen parvekekukka. Pakkasten tultua se jäätyy kauniiksi koristeeksi, joka kestää aina seuraavaan suojasäähän saakka. Tällä tavalla vielä joulun jälkeen täydessä kukassa olevat hyasintit pääsevät vaikkapa uudenvuoden koristeiksi.