Pääsiäisen suosituimmat värit keltainen ja valkoinen hehkuvat kukka-asetelmissa ja kimpuissa, jotka tuovat kaivattua väriä ja piristystä keväiseen juhlaan. Viihtyisään pääsiäiskotiin kuuluvat olennaisena osana tulppaanit ja erilaiset ruukkukukat, joiden valikoimista löytyy jokaiselle omansa.

kansikuva paasiainen

Sisäänkäynti viihtyisäksi

Ruukkusipulikukilla saa rappusille vehreyttä ja viihtyisyyttä käden käänteessä. Vanhat tavarat ja astiat sopivat pääsiäisen kukkien istutusastioiksi mitä parhaiten. Vuoraa astiat läpinäkyvällä muovilla ennen mullan lisäämistä. Ruukkukukat voi istuttaa asetelmiin omissa ruukuissaan ja pinnan saa peittoon sammaleella. Viimeistele asetelma pääsiäiskoristeilla kuten tipuilla, höyhenillä ja pajunkissoilla.

Herkän kauniit helmilililjat voi istuttaa omana ryhmänään laakeaan pajukoriin. Koristeeksi riittää kevyet höyhenet ja heinät.

Ruukkusipulikukat kuten tetenarsissit, morsiusnarsissit, hyasintit ja helmililjat viihtyvät hyvin ulkona, kun lämpötila on plussan puolella. Yöpakkasten uhatessa asetelmat voi nostaa sisälle. Poikkeuksena näistä on tetenarsissi, joka voi kestää jopa 10 asteen pakkasen.

Tuunaa tulppaanit pääsiäisasuun

Pääsiäisen suosituin leikkokukka on tulppaani ja keltainen väri on se kaikkein halutuin. Lisää tulppaanikimppuun erilaisia oksia ja jätä ne kurottelemaan reilusti kukkien yläpuolelle. Näppärin askartelee risuista myös kehikon, johon tulppaanit tukeutuvat ja pysyvät ryhdissään.

Piristystä parvekkeelle

Keltainen ruukkukrysanteemi nauttii olostaan viileällä parvekkeella. Kylmä-lämmin sävypari on aina toimiva, joten keltaisen pariksi sopii sininen helmililja. Vehreyttä asetelmaan saa muratilla sekä  nostetta hauskasti pystyillä liekon varsilla. Viileässä viihtyvät kukat ja kasvit  tuovat mukavasti väriä ja kevään tuntua ulkotiloihin.

Orvokkien aika alkamassa

Pääsiäisenä voi jo istuttaa ensimmäiset, ihanasti tuoksuvat orvokit. Orvokkiamppelit nostavat kukat katseen korkeudelle lasitetulla parvekkeella ja ruukkuihin voi istuttaa monenväristä orvokkia sinisen ja lilan sävyistä valkoiseen sekä keltaiseen. Orvokit eivät siedä pakkasta, mutta kestävät hyvin alkukevään viileyttä.

Sirkkalehtimerkki takaa kukkien kotimaisuuden ja korkean laadun

Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä kukkia, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Kauniisti kotimainen -merkki on tarkoitettu kotimaisille leikko- ja ruukkukasveille sekä ryhmä- ja amppelikasveille. Ostamalla kotimaisia kukkia, tuet myös Suomalaista työllisyyttä ja hyvinvointia.

 

viestintäpäällikkö

Minna Rantala, 050 3090 558

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.