Äitienpäivän juhlinta aloittaa kesän värikkään ja vilkkaan kukkasesongin. Äitiä voi ilahduttaa orvokeilla, begonioilla, runsaskukkaisilla amppeleilla, ruukkuruusuilla, hortensioilla, atsaleoilla ja monilla muilla kestävillä ruukkukukilla, jotka tuovat samalla myös kesän tuntua kotiin. Ruukkukukat eivät hätkähdä alkukevään viileyttä, joten parvekkeelle tai terassille sijoitettava kukka on hyvä ja kestävä valinta äidin kukkalahjaksi.

reko aitienpva apsis

Hurmaava hortensia

Jalohortensioiden  isot ja pallomaiset kukat huomataan ja ne hehkuvat monissa väreissä. Valkoisen värin lisäksi kasvia tapaa vaaleansinisenä, vaaleanpunaisena, violettina ja aniliininpunaisena.

Istuta hortensiat kotona hieman isompaan altakasteluun sopivaan ruukkuun ja täytä multatila hortensioille tarkoitetulla happamalla kasvualustalla. Sijoita kasvi hajavaloon suojaan kovimmalta paahteelta. Tasainen kastelu ja veden mukana annettava mieto kastelulannoite tuottavat parhaimman hoitotuloksen.

Vinkki: Kuihtuvien kukkien leikkaaminen edistää uusien kukkien kasvamista.

Perinteikäs ruukkuruusu

Ruukkuruusu on äitienpäivän ykköskukka ja sitä viljellään toukokuun toisen sunnuntain juhlintaan noin 300 000 ruukkua. Väreinä loistavat punaisen eri sävyt, valkoinen ja keltainen. Ruukkuruusu kannattaa istuttaa isompaan ruukkuun ja tasainen kastelu sopii sille parhaiten. Kasvia ei saa päästää kuivumaan ja mietoa lannoiteliuosta voi antaa jokaisen kastelukerran mukana.

Monikäyttöiset begoniat

Ruusubegonia pystyine varsineen tai amppeliin sopiva rentovarsinen mukulabegonia ovat myös äitienpäivän kukkasuosikkeja. Istuta begoniat isompaan ryhmään, kastele tasaisesti ja näin saat pitkä-aikaista kukkailoa ulos. Ruusubegonia on myös suosittu kukka haudoille istutettavaksi.

Toukokuu aloittaa kesäkukkien kauden ja kotimaisten kukkien saatavuus on runsaimmillaan. Kurkkaa taulukosta saatavilla olevien kukkien isoimmat ryhmät ja lajit.

 

viestintäpäällikkö

Minna Rantala

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

050 3090 558