Nyt on aika tehdä elämysmatka lähikukkapuutarhalle ja koristella koti kesään. Ryhmäkasvit ja amppelit ovat upeimmillaan ja valikoima on laaja, joten oman suosikkikukan löytää nyt monessa eri värissä. Amppeleiden suosio jatkuu edelleen vahvana. Roikkuvat kukat näkyvät kauas ja ne jatkavat vehreää linjaa lattialle sijoitetuista ruukuista kauniisti ylöspäin. Ulkotiloissa kannattaakin huomioida se, että sijoittelee ruukkuja ja roikkuvia kukkia moneen eri kerrokseen.

 

amppvalkuusi

Aurinkoon vai puolivarjoon?

Runsaassa kukassa olevat amppelit tarvitsevat säännöllistä kastelua ja lannoitusta. Nestemäisen lannoitteen voi sekoittaa kasteluveteen tai pistellä multaan lannoitepuikkoja. Helteisinä päivinä kasvin haihdutus kiihtyy ja veden tarve lisääntyy. Amppelien sijoituspaikka kannattaa miettiä jo etukäteen ja valita kasvi, joka viihtyy sijoituspaikan valo-olosuhteissa. Puolivarjossa viihtyvä kukka nääntyy suorassa paahteessa ja auringossa viihtyvän kasvu taantuu varjoisassa paikassa.

Monilajiset amppelit ovat suosittuja

Amppelissa voi olla yhtä lajiketta tai saman lajin monta eri väriä. Monilajiset amppelit ovat olleet viime vuosina suosittuja ja niihin voidaan yhdistää niin pystykasvuista kukkaa kuin roikkuvaakin. Värejä voi yhdistellä loputtomasti yhdestä väristä, pastelleista, vastaväreistä tai kylmä-lämmin sävypareista räiskyviin, monenkirjaviin värien ilotulituksiin. Tummien kukkien trendi on tulossa pikkuhiljaa myös kesäkukkiin ja amppeleihin. Esimerkiksi tumma petunia on omiaan seka-amppeleissa tasoittamassa räiskyvämpiä värejä. 

Laadukkaita ja kestäviä lähikukkia 

Kotimaisia ruukkukukkia viljellään ympäri vuoden. Kukkien saatavuustaulukosta selviää, mitä kukkaa eri kuukausina on saatavana.

Toukokuun alusta juhannukseen kestävä kesäkukkakausi on sesongeista vilkkain ja lajikemäärältään runsain. Kotimainen ruukkukesäkukka on ammattitaidolla viljelty, laadukas ja kestävä. Vieraillessasi lähikukkapuutarhalla saat myös mukaasi ammattilaisen hoito-ohjeet ja vinkit.

 

viestintäpäällikkö

Minna Rantala, 050 3090 558

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.