Mikäpä voisi olla ylellisempää kuin poimia tuoreita yrttejä ja kasviksia parin askeleen päästä omalta parvekkeelta tai terassilta? Kaikkia yksivuotisia yrttejä ja vihanneksia voi mainiosti kasvattaa myös ruukuissa, jos omaan vihannespalstaan ei ole mahdollisuutta. Oma ruukkupuutarha onkin todellinen kesän tuoksuva ja maistuva aarreaitta!

etukansi5

Yhdistele yrttejä ja kesäkukkia

Yrttien kanssa voi leikitellä ja yhdistellä niitä kesäkukka-asetelmiin oman mielen mukaan. Yrttejä voi mainiosti kasvattaa yhtä hyvin niiden ulkonäön kuin maun takia.

Punaisen basilikan tuoksu on aromikas ja väri kaunis. Viinisuolaheinän punasuoniset lehdet tuovat asetelmaan korkeutta ja mielenkiintoa. Ohimennen voi ruukusta nappaista suuhun lehden jos toisenkin. Ihana kesä! 

Syötävää käden ulottuville 

Amppeleissa voi kasvattaa esimerkiksi makeita mansikoita, kurkkuja, chilejä ja minitomaatteja. Amppeliin sopivat mainiosti sellaiset kasvit, jotka kasvattavat rennosti ulos roikkuvat kukkavarret. Sijoita syötävää kasvava amppeli valoisalle paikalle, kastele ja lannoita tasaisesti vihanneksille sopivilla lannoitteilla. Lapset ihastelevat punaisenaan roikkuvia makeita tomaatteja ja poimivat niitä mielellään suoraan amppelista.

Kakku koreaksi kukkasilla

Syötävät kukat sopivat koristeeksi kylmiin ruokiin ja juomiin, kakkuihin ja monenlaisiin jälkiruokiin. Niiden suosio kasvaa jatkuvasti, sillä kukkien visuaalinen näyttävyys on huikea, ne ovat trendikkäitä ja koristeena ne synnyttävät juhlassa varmasti ihastunutta keskustelua.

Suosituin syötävä kukka on orvokki, mutta kokeile koristeena myös krassinkukkaa, ruiskaunokkia, samettikukkaa, kurkun kukkaa ja neilikkaa. Kukkien lisäksi koristeeksi sopivat niiden vihreät lehdet. Makeisiin kakkuihin sopivat esimerkiksi mintun lehdet ja suolaisiin tarjottaviin vihreää kepeyttä ja makua tuovat monenlaiset yrtit ja versot, joiden valikoima on nyt parhaimmillaan puutarhoilla.

Kun kasvatat syötäviä kukkia ja yrttejä, vältä lannoiteveden roiskeita kasvin syötäviin osiin. 

Lisää kuvia syötävistä kukista löydät täältä

Lue myös Puutarha&kauppa-lehden juttu syötävien kukkien trendistä.

 

viestintäpäällikkö

Minna Rantala, 050 3090 558

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.