Kaikki kesäkukat tarvitsevat valoa kasvaakseen ja voidakseen hyvin. Aurinkoinen paikka on kuitenkin usein myös paahteinen ja suoraa paahdetta kestäviä kesäkukkia on vähemmän kuin puolivarjossa viihtyviä. Tarkastele valon määrää pihalla ja parvekkeella eri aikoihin päivästä. Pihan puut ja muut kasvit luovat varjoaan myös aurinkoisemmille paikoille.

kesakukat17 

Pelargoni viihtyy auringossa 

Pelargoni ja sen monet muunnokset ovat hyvä vaihtoehto aurinkoiselle paikalle. Voit valita rentovartisista amppeleista monenvärisiin ryhmäkasveihin, joilta löytyy monia eri kukkamuotoja. Vaihtoehtoja riittää tiiviistä ruusunnuppukukinnosta, perinteisen kotipelargonin tai harvakukkaisen ja rennon villipelargonin (kuvassa) väliltä. Pelargoneissa riittää vaihtoehtoja laidasta laitaan! 

Puolivarjo on useimmille sopivin kasvupaikka 

Begoniat, petuniat, neilikat, marketat, samettikukat - ryhmäkasvien kirjo on valtava. Kesäkukkien lisäksi viljellään erilaisia heiniä ja köynnöskasveja, jotka tuovat asetelmiin vaihtelua. Useimmat kesäkukat ja kesävihreät viihtyvät parhaiten puolivarjoisalla kasvupaikalla tasaisesti kasteltuna ja lannoitettuna. Kuihtuneiden kukkien poistaminen pitää kukkaryhmät freesin näköisenä. 

Houkuttele kukilla hyönteisiä 

Heliotroopin makea tuoksu on hyönteisille vastustamaton ja kasvi viihtyy myös aurinkoisella paikalla, hyvin salaojitetussa ruukussa. Malvakasvit ja ajuruohot ovat myös omiaan houkuttelemaan hyönteisiä vierailulle. Valikoi tuoksupuutarhaan sellaisia kukkia, jotka avaavat kukan auringossa ja levittävät miellyttävää tuoksua ympärilleen. 

Laadukkaita kukkia läheltäsi 

Lähde elämysretkelle lähikukkapuutarhallesi ja kysy ammattilaisen vinkit onnistuneeseen kukkakesään. Kokeile rohkeasti myös eri lajikkeita ja värejä. Kasvien maailma on ihana, ehtymätön aarreaitta!

 

viestintäpäällikkö
Minna Rantala, 050 3090 558 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.