Joulun kukkavalikoiman kärkikaartiin kuuluva ritarinkukka on majesteettinen kukkija. Se on muiden sipulikukkien tavoin erittäin helppo hoidettava. Ritarinkukan suosion salaisuus on varma ja pitkä kukinta sekä komea olemus. Ritarinkukkaa tuotettiin kotimaan markkinoille tänä vuonna noin miljoona kappaletta.

Vähäinen tai olematon kastelu

Ritarinkukan sipulissa on kaikki energia, jota kasvi tarvitsee kukkiakseen, eikä sitä tarvitse välttämättä edes kastella. Jos kasville antaa liikaa vettä, se voi alkaa venyttää varttaan ja kaatua kyljelleen. Huoneenlämmössä ritarikukka voi pärjätä kaksikin kuukautta. Nuppuisena ja kukkien avautuessa ritarinkukka kuitenkin arvostaa vesitilkkasta silloin tällöin. Js kukka venyy liikaa, sen voi leikata leikoksi maljakkoon tai tukea kukkaa kepillä. Mutta muista, että jos haluat pitää sipulin tallessa seuraavan joulun kukintaa varten, kannattaa tukikeppi työntää sipulin sijasta multaan.

Pitkä kukinta

Ritarinkukan kukinta-aika kestää viikkoja. Kukkien avautuminen täydelliseksi kestää pitkään, joten ritarinkukka kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Sipulikukkien kukinta kestää kaikkein pisimpään viileässä. Jos mahdollista, kannattaa kasvit nostaa yöksi viileään pakkasettomaan paikkaan, jos kukinta on jo täydessä vauhdissa. 

Värejä ja kokoja

Ritarinkukasta on tarjolla huikea määrä erilaisia lajikkeita. Suomessa kukitetaan yleensä jouluisia perusvärejä; punaisia, punakirjavia ja valkoisia. Ritarinkukkien hinta määräytyy sipulista nousevien kukkavanojen luvun mukaan. Pieni sipuli jaksaa tuottaa vain yhden kukkavanan, ja suuresta sipulista nousee vähintään kaksi komeakelloista kukkavanaa.
ritaritiedote17