Tulppaanisesonki on käynnistynyt ja kauppojen hyllyt ovat täyttyneet pirteistä, erivärisistä tulppaaninipuista. Tulppaani on talven suosikkikukka ja nyt halutaan ostaa kotiin tuoreita ja värikkäitä leikkokukkia, jotka viestivät kevään tulosta.

Suomessa viljellään tänä talvena noin 60 miljoonaa tulppaania. Pääsiäisen sijoittuminen heittää tuotantomäärää muutamalla miljoonalla suuntaan tai toiseen, sillä myöhäinen pääsiäinen kääntää katseet jo ruukuissa kukkivien tetenarsissien suuntaan, Kauppapuutarhaliitosta kerrotaan.

Suomalaisten suosikkivärejä ovat vaaleanpunaiset ja keltaiset tulppaanit. Niitä on tuotantomääristä noin viidennes kumpaakin. Punaisia, oransseja ja kaksivärisiä lajikkeita on noin 15 prosentin verran kutakin. Valkoista tuotetaan noin 10 prosenttia koko määrästä, mutta valkoisen tulppaanin suosio on ollut nousussa.  

Lajikekirjo on laaja: kuluvana talvena viljellään noin 230 erilaista tulppaanilajiketta. Erikoistulppaanien, kuten papukaija- ja liljakukkaisten sekä hybridi -tulppaanien osuus tästä määrästä on kuitenkin vähäinen.

Kotimaassa viljelty tulppaani on tuoreempi ja se kestää maljakossa pitempään kuin  Hollannista Suomeen matkannut. Tulppaanit kestävät viileää, mutta kuljetusmatkan ajaksi ne on kuitenkin suojattava pakkaselta. Tulppanikimppu kestää maljakossa kauniina keskimäärin viikon verran. Kotona tulppanien varsista leikataan noin sentin verran uutta imupintaa ja asetetaan nippu heti maljakkoon, joka on puolillaan vettä. Virkisteitä tulppaani ei tarvitse.