SIENIVIIKKO 17. – 23.4.

Pääsiäisen jälkeen on hyvä hetki keventää perheen aterioita ja ottaa listalle puhtaat ja terveelliset sieniherkut. Kotimaassa viljellyt valkoiset ja ruskeat herkkusienet, siitakesienet ja portobellot tuovat ateriaan herkullisen maun ja aromit. Sieniherkut löytyvät kaupan viileähyllystä helposti mukaan otettavissa kannellisissa rasioissa. Nyt kokataan yhdessä perheen kanssa kevyitä, terveellisiä ja helppoja sieniruokia!

 sienet paakuva12apsis

Monipuoliset sieniruoat rutiiniksi

Valkoinen herkkusieni on viljellyistä sienistä tunnetuin ja sopii käytettäväksi ruoanlaittoon niin tuoreeltaan kuin keitettynä, paistettuna tai marinoituna. Ruskean herkkusienen käyttötapa samanlainen joskin se on maultaan valkoista sisartaan aromikkaampi. Siitakesieni muistuttaa maultaan herkkutattia ja se käytetään ruokiin kypsennettynä. Ota sienet mukaan arjen kok-kailuun ja ylläty niiden monipuolisista käyttötavoista.

Puhdasta ja terveellistä

Sienet viljellään olkialustoissa tarkkaan säädellyssä ja valvotussa tuotantoprosessissa. Viljelyssä halutaan jäljitellä sienten luonnon-mukaisia olosuhteita. Sato korjataan käsin suoraan myyntirasioihin. Pakkaukset säilytetään viileässä, noin +2 – + 4 asteessa. Kotona jää-kaappi sopii sienten säilytyspaikaksi parhaiten. Sienet sisältävät proteiineja, kuituja ja A-, B- ja D-vitamiineja. Niiden natriumpitoisuus on pieni, joten ne sopivat hyvin myös verenpainettaan tarkkaileville.

Maukkaimmat reseptit sieniruokiin

Klikkaa Puhtaasti kotimaisen reseptipankkiin ja ylläty miten monipuolisia ruokia sienistä saa loihdittua! Alku- ja pääruoat sekä välipalat tehdään helpoilla, jokaiseen kotiin sopivilla resepteillä. Grillikausi on juuri alkamassa joten kokeile grilliin vaikkapa herkullisia sieni-paprikatapaksia. Yllätä perheesi ja viikonloppuvieraat kepeillä ja terveillä aterioilla.

Laadukasta suomalaista

Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarha-tuotteita, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: sirkka-lehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa. Tuoreus, puhtaus ja työllistämisvaikutus ovat kotimaisten kasvisten vahvuuksia.

 

viestintäpäällikkö

Minna Rantala, 050 3090 558

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.