Luonto on pukeutunut kesään ja yöttömän yön juhla on ovella. Nyt on siis hyvä hetki suunnitella juhannuksen menu, sillä juhlan aterioihin halutaan panostaa monessa kodissa tavallista enemmän. Perinteiset maut kuten savulohi-tilli ja uudet perunat löytyvät varmasti monelta ostoslistalta, mutta uusia reseptejä kannattaa kokeilla rohkeasti. Kotimaiset salaatit, yrtit ja vihannekset ovat monipuolisuudessaan ja runsaudessaan nyt parasta kesäruokaa - myös grilliin. 

Kurkkaa puhtaasti kotimaiset vihannesreseptit täältä ja kokkaa kesän raikkaita ja terveellisiä vihannesruokia koko perheelle!

IMG 9828 

Rajattomasti vaihtoehtoja 

Vihannekset sopivat vartaisiin, täytettäväksi, salaatteihin, juomien mausteeksi – käyttötavat ovat todella monipuoliset. Paprika ja muut kovempikuoriset vihannekset sopivat grilliin hyvin, sillä ne pitävät muotonsa vielä kuumennettunakin. Isommalle ryhmälle voi tehdä lisäkkeeksi tai pääruoaksi maistuvan paellan, johon erilaiset vihannekset ja yrtit tuovat makua. Salaatit ja helpot vihanneskeitot maistuvat alkuruokana tai lisäkkeinä. 

Tilliä, tilliä! 

Kala ja tilli ovat juhannuksen suosituin makuyhdistelmä. Hakipa saaliin järvestä, kalatiskiltä tai purkkiin säilöttynä niin mukaan tarttuu myös muhkea puntti tai ruukku tuoretilliä, jonka maku ja tuoksu kruunaavat kala-aterian. Tuore tilli kannattaa asettaa vedellä täytettyyn astiaan grillipaikan läheisyyteen tai keittiön tasolle, josta sen lehtiä voi nipsaista helposti aterian päälle. 

Laadukasta ja terveellistä ruokaa läheltäsi 

Kotimaiset vihannekset, salaatit ja yrtit ovat nyt parhaimmillaan. Niiden monipuolisuus ruoanlaitossa ja terveyshyödyt tekevät niistä mitä parhainta ruoanvalmistuksen raaka-ainetta. Parhaimman terveyshyödyn saa, kun syö päivittäin runsaasti erilaisia vihanneksia, juureksia ja marjoja osana monipuolista ruokavaliota.

Suosimalla kotimaassa viljeltyjä vihanneksia, tuet myös kotimaista työllisyyttä ja hyvinvointia!

 

viestintäpäällikkö

Minna Rantala, 050 3090 558

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.