Syyskuu on vuoden parasta aikaa sienestäjille ja sieniherkkujen ystäville. Mikäli metsään ei kuitenkaan ehdi, voi kotimaisten viljeltyjen sienten satoa poimia myös markettien ostoskoriin. Kotimaisia erikokoisia viljeltyjä herkkusieniä ja siitakesieniä on tarjolla läpi vuoden.Tuoreista sienistä saa loihdittua monenlaisia keveitä herkkuja, ja niitä on myös helppo säilöä myöhempää käyttöä varten.

Erinomaiset terveysominaisuudet
Sienet sisältävät erilaisilta hapettumisreaktioilta elimistöä suojaavia antioksidantteja ja kolesterolia alentavaa beetaglukaania. Ne sisältävät myös merkittäviä määriä folaattia ja maitoon verrattuna sienten B3-pitoisuudet ovat moninkertaiset. Sadassa grammassa tuoreita sieniä on hiilihydraatteja noin 3-5 grammaa, mutta energiaa vain 35-40 kcal. Natriumia sienissä on vain vähän, joten ne sopivat hyvin verenpainettaan tarkkaileville.

Viljellyt sienet ovat puhtaita
Viljellyt sienet kasvavat tarkasti valvotuissa ja hygieenisissä olosuhteissa kasvualustoissaan, jotka ovat puhdasta olkea tai puupurua. Kasvualustojen ravinteet ovat sienille helposti saatavassa muodossa. Viljellyt sienet, samoin kuin luonnon sienet, lisääntyvät itiöistä ja ne kasvavat parhaiten lämpimässä ja kosteassa tilassa. Sienet ovat arkoja kolhiintumiselle, ja siksi viljeltyjen sienten sadonkorjuu tehdään käsin suoraan myyntirasioihin. Sienet säilyvät parhaiten viileässä, +2 - +4 asteessa.