Suomalainen kasvihuoneviljely on virallisesti mukana juhlistamassa itsenäisyyttä Suomi100 -kampanjassa. Kauppapuutarhaliiton Puutarhojen Suomi –hankkeessa vierailtiin tänä vuonna sadassa kasvihuoneyrityksessä ympäri maan taltioimassa puutarhamaailmaa ja kuulemassa yrittäjien tarinoita. Nyt kuka tahansa pääsee tutustumaan näihin tarinoihin, puutarhoihin ja ihmisiin osoitteessa www.puutarhojensuomi.fi

– Haluamme näyttää suomalaisille, mistä heidän ruokansa tulee ja kuka sen kasvattaa. Ja että ruoka tulee läheltä. Myös lähikukat ovat useimmiten oman asuinseudun kasvatteja. Meille lähiruoan ja –kukkien tuottaminen on arjen isänmaallisuutta, vastuullisuutta, työllisyyttä, maaseudun elävänä pitämistä ja huoltovarmuutta, summaa Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

Suomalainen kasvihuoneviljelyosaaminen on maailman huippua ja tuotteet ovat ensiluokkaisia. Suurin osa puutarhoista on perherityksiä ja monesti mukana on useampia sukupolvia. Perinteet ovat pitkiä, alan tekniikka kehittyy ja uusiutuvien lähienergianlähteiden käyttö on lisääntynyt merkittävästi. Kauppapuutarhaliitto haluaa hankkeen myötä myös lisätä alan läpinäkyvyyttä ja antaa ihmisille aidon kuvan suomalaisesta kasvihuoneviljelystä yrittäjien kautta. Yrittäjät ovat mukana rakentamassa Suomea, joten hanke toteuttaa osaltaan erityisen hyvin Suomi100 -juhlavuotta.

– Hankkeella on tärkeä merkitys myös viljelijöille. Suomalaiset puutarhat elävät arjessaan kovassa kilpailutilanteessa, jossa oman aseman säilyttäminen vaatii jokapäiväisiä ponnistuksia. Suomalaiset kuluttajat ovat kuitenkin valinnoillaan osoittaneet, että puhdas ja turvallinen lähituotanto on heille tärkeää, Jalkanen kertoo.

Lähde matkalle puutarhojen Suomeen: www.puutarhojensuomi.fi

 

 suomi100 paivitys