Ovet avautuvat kasvihuoneisiin 15.5.!

Oletko koskaan käynyt kasvihuoneessa? Nyt siihen on mahdollisuus ympäri Suomen! Lähes 200 kukkia tai vihanneksia viljelevää kasvihuoneyritystä avaa ovensa keskiviikkona 15.5. Päivän aikana pääsee tutustumaan kasvihuoneviljelyyn, paikallisiin puutarhureihin ja kasvihuonetuotteisiin tai perinteisesti ostamaan kesäkukkia eri puolella Suomea.

Luvassa on istutuspajoja, kahvitarjoiluja, tutustumista puutarhuriin ja viljelyyn. Kesäkukkatarhat ovat juuri aloittaneet myyntikautensa, joten luvassa on kukkamerta ja huumaavaa kasvien tuoksua. Mukana olevilla vihannestarhoilla on kesäsesonki alkamassa ja niissä pääsee tutustumaan vihannesten viljelyyn ja maistelemaan tuotteita. Kasvihuoneelta voi hakea myös alkukesän valohoitoa ja lämpöä ;)

Tapahtuman tarkoituksena on näyttää mahdollisimman monelle suomalaiselle, mistä kasvihuoneviljelyssä on kyse. Suomalaiset kasvihuoneviljelijät viljelevät täydellä intohimolla ja huippuosaamisella lähiruokaa ja –kukkia suomalaisiin koteihin, ja nyt on mahdollisuus päästä kurkistamaan, miten tämä oikein tapahtuu!

Suurimmassa osassa tarhoista pääsee tutustumaan kasvihuoneisiin, osassa kohteista muuhun alueeseen tai aktiviteettiin. Tarkasta, mitä oman alueesi puutarhoilla tapahtuu!

Suurin osa tarhoista on auki kaikelle kansalle, osa avaa ovensa koululuokalle, päiväkotiryhmälle, Martoille tai muulle pienemmälle ryhmälle. Tapahtuma on osa Kauppapuutarhaliiton 100-vuotisjuhlintaa. Tarkista, että lähikohteesi on varmasti auki kaikille!

Seuraa päivää Kauniisti kotimaisen & Puhtaasti kotimaisen Facebookista & Instagramista sekä tunnisteilla #käykasvihuoneeseen ja #kpl100.

Facebook-tapahtuma

Katso lähin avoinna oleva puutarha kartalta: