Kurkku on yksi suosituimpia vihanneksiamme. Kotimaisen kurkun satomäärä on kasvanut 1980-luvulta asti. Vaikka satomäärät ovat kasvaneet, niin viljelmien määrä ja tuotantoala ovat laskeneet. Tähän ovat syynä paremmat lajikkeet ja tehokkaampi tuotanto.
Kasvihuonekurkkua viljellään noin 170 yrityksessä. Kokonaistuotantomäärä on noussut noin 40 miljoonasta kilosta noin 50 miljoonaan kiloon vuosina 2015 – 2022. Kokonaistuotantoalasta noin 25 hehtaaria on varustettu ympärivuotisen viljelyn mahdollistavalla valotuskalustolla.
Kurkun omavaraisuusaste on yli 90 prosenttia; valtaosa kuluttajista valitsee mieluiten kotimaisen kurkun. Kurkun satoa saadaan ympäri vuoden. Satoa tulee neliöltä keskimäärin yli 90 kiloa. Huippusadot ovat jopa yli 250 kiloa neliömetriltä vuodessa.
Kurkun tuontijakso ajoittuu lähinnä lokakuusta maaliskuuhun. Tuontikurkut ovat lähtöisin lähinnä Espanjasta ja Hollannista.