• In English
Kauppapuutarhaliitto
  • Etusivu
  • Tietoa liitosta
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Organisaatio
      • Johtokunnan yhteystiedot
      • Hallintoneuvoston yhteystiedot
      • Jaostojen ja piirien yhteystiedot
      • Puutarhasäätiö
    • Säännöt ja toimintakertomukset
    • Vihannesten ja kukkien menekinedistäminen
      • Mainostoimikuntien yhteystiedot
      • Sirkkalehti
    • Hankkeet ja tutkimukset
    • Liiton historia
    • Puutarha&kauppa -lehti
    • Lepaa-näyttely
  • Jäsenille
    • Tapahtumakalenteri
    • Neuvonta
      • Turvallinen rekrytointi
      • Kasvinsuojelu
        • Kasvinterveysasetus
        • Minor use -valmisteet
        • Koetoiminta
        • Kasvinsuojelututkinnot ja ruiskuntestaukset
        • Integroitu kasvinsuojelu
      • Kasvihuonetuotteiden laatu
        • Kukkien laatuvaatimukset
        • Ryhmäkasvien hankintaohjeistukset
        • Vihannesten laatuvaatimukset
        • Kasvuturpeen laatuvaatimukset
      • Laatutarhaohjeisto ja IP Kasvikset Perussertifiointi
      • Hiilijalanjälkilaskuri
      • Kasvihuonejätteiden käsittely
      • Allergioiden ehkäiseminen kasvihuonetyössä
      • Elintarvikevalvonta
    • Liity jäseneksi
  • Tietoa kasvihuonealasta
    • Kasvihuoneviljely numeroina
    • Vastuullisuus
    • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
      • Kurkku
      • Tomaatti
      • Salaatit ja yrtit
      • Paprika ja chili
    • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
      • Ryhmäkasvit
      • Kukkivat ruukkukasvit
      • Amppelit
      • Leikkokukat
    • Kasvuturve
    • Kasvihuonealaan liittyviä projekteja
    • Kasvistietoa maailmalta
  • Ajankohtaista
    • Tapahtumakalenteri
  • Medialle
  • Yhteystiedot
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Laskutustiedot
  • Suoramyyntipuutarhat
  • Hae
  • Valikko Valikko

Kurkku on yksi suosituimpia vihanneksiamme. Kotimaisen kurkun satomäärä on kasvanut 1980-luvulta asti. Vaikka satomäärät ovat kasvaneet, niin viljelmien määrä ja tuotantoala ovat laskeneet. Tähän ovat syynä paremmat lajikkeet ja tehokkaampi tuotanto.

Kasvihuonekurkkua viljellään noin 170 yrityksessä. Kokonaistuotantomäärä on noussut  noin 40 miljoonasta kilosta noin 50 miljoonaan kiloon vuosina 2015 – 2022. Kokonaistuotantoalasta noin 25 hehtaaria on varustettu ympärivuotisen viljelyn mahdollistavalla valotuskalustolla.

Kurkun omavaraisuusaste on yli 90 prosenttia; valtaosa kuluttajista valitsee mieluiten kotimaisen kurkun. Kurkun satoa saadaan ympäri vuoden. Satoa tulee neliöltä keskimäärin yli 90 kiloa. Huippusadot ovat jopa yli 250 kiloa neliömetriltä vuodessa.

Kurkun tuontijakso ajoittuu lähinnä lokakuusta maaliskuuhun. Tuontikurkut ovat lähtöisin lähinnä Espanjasta ja Hollannista.

Tietoa kasvihuonealasta

  • Kasvihuoneviljely numeroina
  • Vastuullisuus
  • Kasvuturve
    • Kasvuturve: Viljo Puustjärven tutkimusperintö
  • Kasvihuonealaan liittyviä projekteja
  • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
    • Kurkku
    • Tomaatti
    • Salaatit ja yrtit
    • Paprika ja chili
  • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
    • Ryhmäkasvit
    • Kukkivat ruukkukasvit
    • Amppelit
    • Leikkokukat
  • Kasvistietoa maailmalta

Kauppapuutarhaliitto

Veljestentie 16
00730 Helsinki

info (a) kauppapuutarhaliitto.fi

Kauppapuutarhaliitto
niinakangas

Kauppapuutarhaliitto

puutarhakauppa.fi
lepaa.fi

kauniistikotimainen.fi
puhtaastikotimainen.fi

Kauppapuutarhaliitto
Puutarha&Kauppa
Lepaa
Kauniistikotimainen
Puhtaastikotimainen

Kauppapuutarhaliitto
Puhtaastikotimainen
Kauniistikotimainen
Lepaa

© Copyright - Kauppapuutarhaliitto | Tietosuojaseloste Verkkosivut toteutti: Applari
Sivun alkuun