Kurkku on yksi suosituimpia vihanneksiamme. Kotimaisen kurkun satomäärä on kasvanut 1980-luvulta asti. Vaikka satomäärät ovat kasvaneet, niin viljelmien määrä ja tuotantoala ovat laskeneet. Tähän ovat syynä paremmat lajikkeet ja tehokkaampi tuotanto.
Kasvihuonekurkkua viljellään tätä nykyä noin 200 sadassa yrityksessä. Kokonaistuotantomäärä on pysytellyt noin 40 miljoonassa kilossa. Kokonaistuotantoalasta hieman alle 20 hehtaaria on varustettu ympärivuotisen viljelyn mahdollistavalla valotuskalustolla. Ympäri vuoden kurkkuja tuotetaan noin 25-30 viljelmällä.
Kurkun omavaraisuusaste on noin 81 prosenttia; valtaosa kuluttajista valitsee mieluiten kotimaisen kurkun. Kurkun pääsatokausi on maaliskuusta lokakuuhun. Satohuiput ajoittuvat huhti–elokuuhun. Satoa tulee neliöltä keskimäärin noin 75-80 kiloa. Huippusadot ovat jopa yli 200 kiloa neliömetriltä vuodessa.
Kurkun tuontijakso ajoittuu lähinnä lokakuusta maaliskuuhun. Keskikesällä kurkkuja ei juurikaan tuoda. Tuontikurkut ovat lähtöisin lähinnä Espanjasta ja Hollannista.