• In English
Kauppapuutarhaliitto
  • Etusivu
  • Tietoa liitosta
    • Kauppapuutarhaliitto 100 vuotta
      • Käy kasvihuoneeseen 15.5.2019
        • Käy kasvihuoneeseen -tunnelmia
      • Kasvihuone-podcast
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Organisaatio
      • Johtokunnan yhteystiedot
      • Hallintoneuvoston yhteystiedot
      • Jaostojen ja piirien yhteystiedot
    • Säännöt ja toimintakertomukset
    • Vihannesten ja kukkien menekinedistäminen
      • Mainostoimikuntien yhteystiedot
      • Sirkkalehti
    • Hankkeet ja tutkimukset
    • Liiton historia
    • Puutarha&kauppa -lehti
    • Lepaa-näyttely
  • Jäsenille
    • Tapahtumakalenteri
    • Neuvonta
      • Kasvinsuojelu
        • Kasvinterveysasetus
        • Minor use -käyttöohjeet
        • Koetoiminta
        • Kasvinsuojelututkinnot ja ruiskuntestaukset
        • Integroitu kasvinsuojelu
      • Kasvihuonetuotteiden laatu
        • Kukkien laatuvaatimukset
        • Ryhmäkasvien hankintaohjeistukset
        • Vihannesten laatuvaatimukset
        • Kasvuturpeen laatuvaatimukset
      • Laatutarhaohjeisto ja IP Kasvikset Perussertifiointi
      • Hiilijalanjälkilaskuri
      • Energiapäivät 2014
    • Liity jäseneksi
  • Tietoa kasvihuonealasta
    • Vastuullisuus
    • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
      • Kurkku
      • Tomaatti
      • Salaatit ja yrtit
      • Paprika ja chili
    • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
      • Ryhmäkasvit
      • Kukkivat ruukkukasvit
      • Amppelit
      • Leikkokukat
    • Kasvistietoa maailmalta
  • Ajankohtaista
    • Tapahtumakalenteri
  • Medialle
  • Yhteystiedot
  • Kukkien suoramyynti
  • Hae
  • Valikko
You are here: Etusivu » Tietoa kasvihuonealasta » Vihannesten viljely kasvihuoneissa » Kurkku

Kurkku on yksi suosituimpia vihanneksiamme. Kotimaisen kurkun satomäärä on kasvanut 1980-luvulta asti. Vaikka satomäärät ovat kasvaneet, niin viljelmien määrä ja tuotantoala ovat laskeneet. Tähän ovat syynä paremmat lajikkeet ja tehokkaampi tuotanto.

Kasvihuonekurkkua viljellään tätä nykyä noin 200 sadassa yrityksessä. Kokonaistuotantomäärä on pysytellyt noin 40 miljoonassa kilossa. Kokonaistuotantoalasta hieman alle 20 hehtaaria on varustettu ympärivuotisen viljelyn mahdollistavalla valotuskalustolla. Ympäri vuoden kurkkuja tuotetaan noin 25-30 viljelmällä.

Kurkun omavaraisuusaste on noin 81 prosenttia; valtaosa kuluttajista valitsee mieluiten kotimaisen kurkun. Kurkun pääsatokausi on maaliskuusta lokakuuhun. Satohuiput ajoittuvat huhti–elokuuhun. Satoa tulee neliöltä keskimäärin noin 75-80 kiloa. Huippusadot ovat jopa yli 200 kiloa neliömetriltä vuodessa.

Kurkun tuontijakso ajoittuu lähinnä lokakuusta maaliskuuhun. Keskikesällä kurkkuja ei juurikaan tuoda. Tuontikurkut ovat lähtöisin lähinnä Espanjasta ja Hollannista.

Tietoa kasvihuonealasta

  • Vastuullisuus
  • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
    • Kurkku
    • Tomaatti
    • Salaatit ja yrtit
    • Paprika ja chili
  • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
    • Ryhmäkasvit
    • Kukkivat ruukkukasvit
    • Amppelit
    • Leikkokukat
  • Kasvistietoa maailmalta

Kauppapuutarhaliitto

Larin Kyöstin tie 6
00650 Helsinki

Puh. (09) 7288 210

info (a) kauppapuutarhaliitto.fi

kauniistikotimainen.fi
puhtaastikotimainen.fi
lepaa.fi
puutarhakauppa.fi
puutarhojensuomi.fi
kukkainfo.fi
vihannes.net

kauniistikotimainen
puhtaastikotimainen
Lepaa
Puutarha&Kauppa

puhtaastikotimainen
kauniistikotimainen
lepaa

jyrkijalkanen
kauppapuutarhaliitto

© Copyright - Kauppapuutarhaliitto | Tietosuojaseloste Verkkosivut toteutti: Applari
Sivun alkuun