• In English
Kauppapuutarhaliitto
  • Etusivu
  • Tietoa liitosta
    • Kauppapuutarhaliitto 100 vuotta
      • Käy kasvihuoneeseen 15.5.2019
        • Käy kasvihuoneeseen -tunnelmia
      • Kasvihuone-podcast
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Organisaatio
      • Johtokunnan yhteystiedot
      • Hallintoneuvoston yhteystiedot
      • Jaostojen ja piirien yhteystiedot
    • Säännöt ja toimintakertomukset
    • Vihannesten ja kukkien menekinedistäminen
      • Mainostoimikuntien yhteystiedot
      • Sirkkalehti
    • Hankkeet ja tutkimukset
    • Liiton historia
    • Puutarha&kauppa -lehti
    • Lepaa-näyttely
  • Jäsenille
    • Tapahtumakalenteri
    • Neuvonta
      • Kasvinsuojelu
        • Kasvinterveysasetus
        • Minor use -käyttöohjeet
        • Koetoiminta
        • Kasvinsuojelututkinnot ja ruiskuntestaukset
        • Integroitu kasvinsuojelu
      • Kasvihuonetuotteiden laatu
        • Kukkien laatuvaatimukset
        • Ryhmäkasvien hankintaohjeistukset
        • Vihannesten laatuvaatimukset
        • Kasvuturpeen laatuvaatimukset
      • Laatutarhaohjeisto ja IP Kasvikset Perussertifiointi
      • Hiilijalanjälkilaskuri
      • Energiapäivät 2014
    • Liity jäseneksi
  • Tietoa kasvihuonealasta
    • Vastuullisuus
    • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
      • Kurkku
      • Tomaatti
      • Salaatit ja yrtit
      • Paprika ja chili
    • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
      • Ryhmäkasvit
      • Kukkivat ruukkukasvit
      • Amppelit
      • Leikkokukat
    • Kasvistietoa maailmalta
  • Ajankohtaista
    • Tapahtumakalenteri
  • Medialle
  • Yhteystiedot
  • Kukkien suoramyynti
  • Hae
  • Valikko Valikko
You are here: Etusivu1 » Tietoa kasvihuonealasta2 » Vihannesten viljely kasvihuoneissa
Miljoonia kiloja

Kasvihuonevihanneksia tuotetaan vuosittain noin 100 miljoonaa kiloa. Näistä kiloista valtaosa on tomaattia ja kurkkua. Molempia suosikkivihanneksia viljelläään noin 40 miljoonaa kiloa vuosittain. Ruukkuvihanneksia, eli erilaisia salaatteja ja yrttejä viljellään noin 100 miljoonaa ruukkua vuodessa.

Satoja hehtaareita

Kasvihuonevihannestuotantoala on noin 250 hehtaaria. Närpiön seutu Pohjanmaalla on tärkeä kasvihuonevihannesten tuotantoalue, ja siellä tuotetaankin 70 prosenttia maan tomaateista ja kurkuista.

Ympärivuotisessa viljelyssä (viljelyaika yli 10 kk) on kolmannes tomaatti- ja kurkkualasta, ja ruukkuvihannesalasta lähes kaikki. Viljelyn edellytys on lisävalotus. Valotus kasvattaa neliösatoja, ja sama satomäärä tuotetaankin nykyään entistä pienemmällä alalla. Lisävalon lähteinä käytetään pääasiassa suurpainenatriumlamppuja sekä ledejä.

Kova kotimaisuusaste

Kotimaisen tuotannon markkinaosuus on tuonnista huolimatta varsin hyvä. Kotimaisuusaste kokonaiskulutuksesta on tomaatilla noin 60 %, kurkulla yli 90 % ja ruukkuvihanneksilla lähes 100%. Kotimaisen pääsadon aikaan suomalaisen kurkun ja tomaatin markkinaosuus on yli 90 prosenttia. Sadon huippukausi yltää keväästä syksyyn.

Tietoa kasvihuonealasta

  • Tomaattilive
  • Vastuullisuus
  • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
    • Kurkku
    • Tomaatti
    • Salaatit ja yrtit
    • Paprika ja chili
  • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
    • Ryhmäkasvit
    • Kukkivat ruukkukasvit
    • Amppelit
    • Leikkokukat
  • Kasvistietoa maailmalta

Kauppapuutarhaliitto

Liiketie 17/Veljestentie 16
00730 Helsinki

Puh. (09) 7288 210

info (a) kauppapuutarhaliitto.fi

kauniistikotimainen.fi
puhtaastikotimainen.fi
lepaa.fi
puutarhakauppa.fi
puutarhojensuomi.fi
kukkainfo.fi
vihannes.net

kauniistikotimainen
puhtaastikotimainen
Lepaa
Puutarha&Kauppa

puhtaastikotimainen
kauniistikotimainen
lepaa

jyrkijalkanen
kauppapuutarhaliitto

© Copyright - Kauppapuutarhaliitto | Tietosuojaseloste Verkkosivut toteutti: Applari
Sivun alkuun