• In English
Kauppapuutarhaliitto
  • Etusivu
  • Tietoa liitosta
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Organisaatio
      • Johtokunnan yhteystiedot
      • Hallintoneuvoston yhteystiedot
      • Jaostojen ja piirien yhteystiedot
      • Puutarhasäätiö
    • Säännöt ja toimintakertomukset
    • Vihannesten ja kukkien menekinedistäminen
      • Mainostoimikuntien yhteystiedot
      • Sirkkalehti
    • Hankkeet ja tutkimukset
    • Liiton historia
    • Puutarha&kauppa -lehti
    • Lepaa-näyttely
  • Jäsenille
    • Tapahtumakalenteri
    • Neuvonta
      • Turvallinen rekrytointi
      • Kasvinsuojelu
        • Kasvinterveysasetus
        • Minor use -valmisteet
        • Koetoiminta
        • Kasvinsuojelututkinnot ja ruiskuntestaukset
        • Integroitu kasvinsuojelu
      • Kasvihuonetuotteiden laatu
        • Kukkien laatuvaatimukset
        • Ryhmäkasvien hankintaohjeistukset
        • Vihannesten laatuvaatimukset
        • Kasvuturpeen laatuvaatimukset
      • Laatutarhaohjeisto ja IP Kasvikset Perussertifiointi
      • Hiilijalanjälkilaskuri
      • Kasvihuonejätteiden käsittely
      • Allergioiden ehkäiseminen kasvihuonetyössä
      • Elintarvikevalvonta
    • Liity jäseneksi
  • Tietoa kasvihuonealasta
    • Kasvihuoneviljely numeroina
    • Vastuullisuus
    • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
      • Kurkku
      • Tomaatti
      • Salaatit ja yrtit
      • Paprika ja chili
    • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
      • Ryhmäkasvit
      • Kukkivat ruukkukasvit
      • Amppelit
      • Leikkokukat
    • Kasvuturve
    • Kasvihuonealaan liittyviä projekteja
    • Kasvistietoa maailmalta
  • Ajankohtaista
    • Tapahtumakalenteri
  • Medialle
  • Yhteystiedot
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Laskutustiedot
  • Suoramyyntipuutarhat
  • Hae
  • Valikko Valikko
Miljoonia kiloja

Kasvihuonevihanneksia tuotetaan vuosittain noin 100 miljoonaa kiloa. Näistä kiloista valtaosa on tomaattia ja kurkkua. Tomaattia viljellään noin 40 miljonaa kiloa vuodessa, ja kurkkua noin 50 miljoonaa kiloa. Ruukkuvihanneksia, eli erilaisia salaatteja ja yrttejä viljellään noin 100 miljoonaa ruukkua vuodessa.

Satoja hehtaareita

Kasvihuonevihannestuotantoala on noin 200 hehtaaria. Närpiön seutu Pohjanmaalla on tärkeä kasvihuonevihannesten tuotantoalue, ja siellä tuotetaankin 70 prosenttia maan tomaateista ja kurkuista.

Ympärivuotisessa viljelyssä (viljelyaika yli 10 kk) on kolmannes tomaatti- ja kurkkualasta, ja ruukkuvihannesalasta lähes kaikki. Viljelyn edellytys on lisävalotus. Valotus kasvattaa neliösatoja, ja sama satomäärä tuotetaankin nykyään entistä pienemmällä alalla. Lisävalon lähteinä käytetään pääasiassa suurpainenatriumlamppuja sekä ledejä.

Kova kotimaisuusaste

Kotimaisen tuotannon markkinaosuus on tuonnista huolimatta varsin hyvä. Kotimaisuusaste kokonaiskulutuksesta on tomaatilla noin 60 %, kurkulla yli 90 % ja ruukkuvihanneksilla lähes 100%. Kotimaisen pääsadon aikaan suomalaisen kurkun ja tomaatin markkinaosuus on yli 90 prosenttia. Sadon huippukausi yltää keväästä syksyyn.

Tietoa kasvihuonealasta

  • Kasvihuoneviljely numeroina
  • Vastuullisuus
  • Kasvuturve
    • Kasvuturve: Viljo Puustjärven tutkimusperintö
  • Kasvihuonealaan liittyviä projekteja
  • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
    • Kurkku
    • Tomaatti
    • Salaatit ja yrtit
    • Paprika ja chili
  • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
    • Ryhmäkasvit
    • Kukkivat ruukkukasvit
    • Amppelit
    • Leikkokukat
  • Kasvistietoa maailmalta

Kauppapuutarhaliitto

Veljestentie 16
00730 Helsinki

info (a) kauppapuutarhaliitto.fi

Kauppapuutarhaliitto
niinakangas

Kauppapuutarhaliitto

puutarhakauppa.fi
lepaa.fi

kauniistikotimainen.fi
puhtaastikotimainen.fi

Kauppapuutarhaliitto
Puutarha&Kauppa
Lepaa
Kauniistikotimainen
Puhtaastikotimainen

Kauppapuutarhaliitto
Puhtaastikotimainen
Kauniistikotimainen
Lepaa

© Copyright - Kauppapuutarhaliitto | Tietosuojaseloste Verkkosivut toteutti: Applari
Sivun alkuun