Vuoden ympäri viljelyssä olevat tuoreyrtit ja salaatit ovat suomalaisten suosikkeja. Molempien viljelymäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Ruukkuvihanneksia ei tuoda Suomeen satunnaiseriä lukuun ottamatta. Ruukkuvihannestuotanto on tehokasta ja hyvin pitkälle automatisoitua.
Salaatit
Salaattien tuotantoala on vakiintunut noin 25 hehtaariin. Salaattien vuosituontantomäärä kasvihuoneissa vaihtelee 70 – 80 miljoonassa ruukussa. Ruukkusalaatteja tuottavia yrityksiä on noin 60.
Salaatin viljely muuttui suuresti 80-luvun alussa, kun kouruviljely ja valotettu ympärivuotinen tuotanto alkoivat Suomessa ja muualla Pohjoismaissa. Kehitys on ollut nopeaa. Keräsalaatin tuotanto vähentyi, kun ruukussa viljelty lehtisalaatti valloitti markkinoita. Keräsalaatin suosio on taas kasvussa ja sitä viljellään nykyisin niin kouruissa kuin turvepedissä.
Yrtit
Tuoreyrttien käyttö on viime vuosikymmenen aikana Suomessa yli nelinkertaistunut, mikä on pitkälti tasokkaan kasvihuoneviljelyn ansiota. Kasvihuoneessa viljeltävät kotimaiset yrtit ovat yksi suomalaisen puutarhatuotannon hienoista tarinoista. Kun vielä 25 vuotta sitten yrtit rajautuivat lähinnä tilliin, persiljaan ja basilikaan, ovat määrä ja tuotevalikoima nyt aivan toisella tasolla. Sesonki ulottuu vuoden jokaiselle päivälle.
Kolme suosituinta yrttiä ovat tilli, basilika ja persilja. Muista yrteistä tärkeimpiä ovat ruohosipuli, timjami, korianteri, minttu ja herneenverso. Yrttien valikoima on laajentunut useiden kymmenien sukujen, lajien, lajikkeiden ja muunnosten kirjoksi.
Ruukkuyrttejä viljellään noin 30 kasvihuoneyrityksessä, noin 5 hehtaarin pinta-alalla. Kaikkien yrttien yhteenlaskettu tuotantomäärä on noin 30 miljoonaa ruukkua vuodessa.