Tulppaanisesonki on alkanut!

Tammikuu toi kotimaiset tulppaanit kauppoihin. Tänä talvena tulppaaneja onkin ennätyksellisesti, sillä niiden viljelymäärä nousee noin 75 miljoonaan kukkaan. Tällä määrällään asukaslukuun suhteutettuna Suomi yhdessä Ruotsin ja Norjan kanssa lukeutuu maailman kärkikaartiin tulppaanien ystävänä.

Tulppaani on talvikauden suosituin kukka. Se mielletään nimenomaan sydäntalven kukaksi. Tulppaani on pirteä, iloinen, värikäs ja kaiken lisäksi tuo lupauksen keväästä talven keskelle.

Tulppaanien värikirjo on tavattoman laaja, sillä tulppaanilajikkeita on jalostettu noin 400 vuoden aikana jo yli 20 000 erilaista. Aivan kaikkia ei toki ole Suomessa saatavissa, mutta kuluvankin talven valikoimissa on sentään yli 200 erilaista lajiketta.

Tulppaanisesonki on pitkä, joten tulppaanilajikkeet ehtivät vaihtua jonkin verran kevään mittaan. Osa lajikkeista kukkii sesongin alkuvaiheessa ja osa loppupuolella. Suosittuja värejä ovat punaiset, keltaiset, oranssit, vaaleanpunaiset, valkoiset sekä kaksiväriset lajikkeet.

Tulppaani on edullinen ja helppo leikkokukka: varsista leikataan veitsellä pari senttiä pois. Tulppaanit laitetaan maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta ne pysyvät ryhdissään. Kääreen voi ottaa pois ja asetella tulppaanit maljakkoon, kun ne ovat imeneet vettä. Virkisteitä ei tarvita.

Tulppaanin kestävyyden kannalta on tärkeää, että kukka on viljelty Suomessa. Näin voidaan varmistaa tuoreus, lyhyet kuljetusmatkat, tiuhat toimitukset kukkamyyntipisteisiin ja oikea-aikainen kukan poimintavaihe. Kotimainen tulppaani saavuttaa siis kuluttajan erittäin tuoreena, mikä parhaimmillaan takaa jopa viikon mittaisen kukinnan kotimaljakossa.

Kaikki irti SoMesta -kurssi

Onko sosiaalinen media sinulle vähän sekava kummallisten kanavien loputon suo? Tuntuuko, että siellä pitäisi olla mutta aika ja taidot eivät tunnu riittävän? Jos mielessäsi on pyörinyt tällaisia kysymyksiä, tule ihmeessä sosiaalisen median kurssillemme. Kurssin tarkoituksena on rohkaista ja opastaa sosiaalisen median kanavien käyttöön. Kurssi sopii aloittelijoille ja vähän kokeneimmillekin käyttäjille. Kurssipäivien sisältöä voidaan räätälöidä osallistujien taitojen mukaisesti. Kurssilla tutustutaan erityisesti Facebookiin ja Instagramiin esimerkkien ja omien kokeilujen kautta. 

Kurssiaikataulu ja paikat

4.2. klo 13–16 Helsinki, Regus Aleksi Business Centre, 6. kerros, Aleksanterinkatu 15 B
16.2. klo 13–16 Tampere, Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkaranta, Vuolteentori 2
24.2. klo 13–16 Oulu, Radisson Blu Hotel, Hallituskatu 1
2.3. klo 13–16 Mikkeli, Hotelli Cumulus, Mikonkatu 9

Ohjelma

klo 13–14 Miksi SoMe? Mitä sosiaalinen media oikeastaan on? Miksi siellä tulisi olla aktiivinen? Mitkä ovat tärkeitä kanavia omalle yritykselle? Miten löydän aikaa somelle?

Klo 14–15 Perustyökalut haltuun Hands-on- koulutusta keskittyen pääasiassa Facebookiin ja Instagramiin. Käydään läpi ihan alkeita, sivun perustoimintoja, statistiikan seuraamista sekä facebook-mainontaa.

Klo 15–16 Päivitysten luonne Millaiset päivitykset huomataan, mitä teemoja otettava huomioon, aikatauluja, millaiset päivitykset mihinkin kanavaan, oman brändin luominen/ylläpitäminen.

Hinta Kauppapuutarhaliiton jäsenille 50e +alv ja muille 100e +alv.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen kyseistä koulutuspäivää osoitteeseen: minna.rantala(a)kauppapuutarhaliitto.fi.

Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto 2.2.2016

Tule suorittamaan kasvinsuojelututkinto vielä ennen kevään kiireitä! Järjestämme kasvinsuojelukoulutuksen ja tutkintotilaisuuden Helsingissä tiistaina 2. helmikuuta.

Koulutusohjelma ja ilmoittautumisohjeet.