• In English
Kauppapuutarhaliitto
  • Etusivu
  • Tietoa liitosta
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Organisaatio
      • Johtokunnan yhteystiedot
      • Hallintoneuvoston yhteystiedot
      • Jaostojen ja piirien yhteystiedot
      • Puutarhasäätiö
    • Säännöt ja toimintakertomukset
    • Vihannesten ja kukkien menekinedistäminen
      • Mainostoimikuntien yhteystiedot
      • Sirkkalehti
    • Hankkeet ja tutkimukset
    • Liiton historia
    • Puutarha&kauppa -lehti
    • Lepaa-näyttely
    • Uuden Tekniikan Päivä / New Technology Day
  • Jäsenille
    • Tapahtumakalenteri
    • Neuvonta
      • Turvallinen rekrytointi
      • Kasvinsuojelu
        • Kasvinterveysasetus
        • Minor use -valmisteet
        • Koetoiminta
        • Kasvinsuojelututkinnot ja ruiskuntestaukset
        • Integroitu kasvinsuojelu
      • Kasvihuonetuotteiden laatu
        • Kukkien laatuvaatimukset
        • Ryhmäkasvien hankintaohjeistukset
        • Vihannesten laatuvaatimukset
        • Kasvuturpeen laatuvaatimukset
      • Laatutarhaohjeisto ja IP Kasvikset Perussertifiointi
      • Hiilijalanjälkilaskuri
      • Kasvihuonejätteiden käsittely
      • Allergioiden ehkäiseminen kasvihuonetyössä
      • Elintarvikevalvonta
    • Liity jäseneksi
  • Tietoa kasvihuonealasta
    • Kasvihuoneviljely numeroina
    • Vastuullisuus
    • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
      • Kurkku
      • Tomaatti
      • Salaatit ja yrtit
      • Paprika ja chili
    • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
      • Ryhmäkasvit
      • Kukkivat ruukkukasvit
      • Amppelit
      • Leikkokukat
    • Kasvuturve
    • Kasvihuonealaan liittyviä projekteja
    • Kasvistietoa maailmalta
  • Ajankohtaista
    • Tapahtumakalenteri
  • Medialle
  • Yhteystiedot
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Laskutustiedot
  • Suoramyyntipuutarhat
  • Hae
  • Valikko Valikko

Nyt vietetään salaattiviikkoa – katso MasterChef-voittajan ohje maistuvaan salaattiin!

01.09.2025/in Ajankohtaista, Tiedotteet

Salaattien valtakunnallista teemaviikkoa vietetään nyt syyskuun ensimmäisellä viikolla 1.–7.9. Suomalaiset ovat lisänneet salaattien syöntiä viime aikoina hurjasti: kotimaisia ruukkusalaatteja viljeltiin Suomessa lähes 72 miljoonaa kappaletta vuonna 2024, mikä on jopa 12 miljoonaa kappaletta enemmän kuin vuonna 2023.

Salaatit ovat mainio osa arjen aterioita – ne tuovat pöytään keveyttä, raikkautta ja väriä. Salaatit keventävät ja monipuolistavat ruokavaliota sekä tuovat ateriaan herkullista makua ja miellyttävää rakennetta.

Erilaisten salaattien valikoima on monipuolinen, niitä on tarjolla kymmeniä erilaisia: ruukuissa, pusseissa ja valmiina sekoituksina.

Parhaan salaatin kruunaa hyvä vinegretti
MasterChef -voittaja Samuli Sepponen tietää, että hyvän ruoan takana on maustaminen. Kotimaiset kasvikset nousevat uudelle tasolle, kun niiden sekaan loaruttaa itsetehtyä vinegrettiä. Nappaa talteen Samulin opit ja valmistaudu ottamaan kehut vastaan ruokapöydässä!

– Italialaisen perinteen mukaan salaattia sekoitetaan 40 kertaa, jotta vinegretti tarttuu salaatinlehtiin tasaisesti, Samuli Sepponen vinkkaa.

Samulin helppo vinegretti salaatille
Vinegretti on maistuva lisuke salaattiin ja se sopii oikeastaan minkä tahansa muunkin kasviksen tai juureksen kaveriksi. Voit tehdä vinegrettiä kerralla isomman satsin – se säilyy jääkaapissa hyvänä useamman viikon, ja vaatii vain ainesten uudelleen sekoittamisen ennen käyttöä.

Vinegretin perusohje on helppo:

3 rkl hyvää öljyä
1 rkl etikkaa (esim. valkoviini/balsamietikkaa tai sherryviinietikkaa)
1,5 tl sokeria
0,5 – 1 tl suolaa

Sekoita, kunnes kastike emulgoituu eli ainekset sekoittuvat keskenään. Lisää vinegretti salaattikulhon pohjalle ja lado päälle salaatti. Sekoita.

Reseptiä on helppo muuttaa lisäämällä mausteeksi esimerkiksi tuoreita tai kuivattuja yrttejä, sitruunankuorta, inkivääriä, sinappia jne.

Salaatit ovat Vuoden HeVi 2028

Kotimaiset kasvikset ry on valinnut Vuoden HeVi 2028 –titteliä kantamaan itseoikeutetusti salaatit. Vuoden Hevi-julkistuksen tavoitteena on tutustuttaa kuluttajia ja kauppaa erilaisiin kasviksiin ja auttaa suomalaisia löytämään tutuillekin kasviksille uusia käyttötapoja samalla monipuolistaen ruokavaliotamme. Uusien suositusten mukaisesti tuoreita kasviksia tulisi käyttää jopa 800 grammaa päivässä henkeä kohden. Monipuolisen kasvisravinnon avulla se onnistuu parhaiten. Vuonna 2025 Vuoden HeVi on kurkku, vuonna 2026 mansikka ja vuonna 2027 sipulit.

Jaa tämä artikkeli
  • Jaa kohteessa Facebook
  • Jaa kohteessa Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Jaa kohteessa LinkedIn
  • Jaa sähköpostilla
https://kauppapuutarhaliitto.fi/wp-content/uploads/2025/08/SATOKAUSIKALENTERI_SALAATTI_YRTTIÖLJY-003.jpg 1638 2048 minna https://kauppapuutarhaliitto.fi/wp-content/uploads/2018/09/kpl-logo-82x75.png minna2025-09-01 07:00:282025-08-29 14:50:21Nyt vietetään salaattiviikkoa – katso MasterChef-voittajan ohje maistuvaan salaattiin!

Ajankohtaista

  • Nyt vietetään salaattiviikkoa – katso MasterChef-voittajan ohje maistuvaan salaattiin! 01.09.2025
  • Hylkiöstä herkullisimmaksi – Lepaa 2025 -kasvilautasnäyttelyn voittajat selvillä 20.08.2025
  • Lepaa 2025 -näyttely pääsi jälleen tavoitteisiinsa 16.08.2025
  • Herkulliset puutarhalautaset Lepaan näyttelyssä – nostalgiaa, retroilua ja kasvien lumoa  11.08.2025
  • Kauppapuutarhaliiton tärpit Lepaa-näyttelyssä 2025 08.08.2025


Kauppapuutarhaliitto

Veljestentie 16
00730 Helsinki

info (a) kauppapuutarhaliitto.fi


puutarhakauppa.fi
lepaa.fi

kauniistikotimainen.fi
puhtaastikotimainen.fi


Kauppapuutarhaliitto
Lepaa
Puutarha&kauppa
Puhtaastikotimainen
Kauniistikotimainen


Kauppapuutarhaliitto
Puutarha&Kauppa
Lepaa
Kauniistikotimainen
Puhtaastikotimainen


Kauppapuutarhaliitto
Puutarha&kauppa
Lepaa


Kauppapuutarhaliitto

© Copyright - Kauppapuutarhaliitto | Tietosuojaseloste Verkkosivut toteutti: Applari
Hylkiöstä herkullisimmaksi – Lepaa 2025 -kasvilautasnäyttelyn voittajat...
Sivun alkuun