Pääsiäisenä herkutellaan kotimaisilla viljellyillä sienillä
Kotimaisten viljeltyjen sienien satoa voi kerätä marketin hyllystä kotiin läpi vuoden. Sienet ovat heti käyttövalmiita ja niitä voi käyttää lähes ruokaan kuin ruokaan. Aikainen ja aurinkoinen kevät on innostanut ensimmäiset kokkaajat grillin ääreen. Sienet sopivatkin hyvin grillaukseen: ne pitävät kosteatkin täytteet hyvin sisällään ja ovat terveellinen sekä kevyt vaihtoehto. Sadonkorjuu tehdään käsityönä Heti valmiit herkkusienet Portobellot ovat isoja herkkusieniä Siitakesienet viljellään kotimaisessa koivupurussa Kohtele hellävaraisesti Grillatut kala-kasvisvartaat Marinadiin: Lisäksi: Pane vartaat likoamaan kylmään veteen, jos käytät puisia vartaita. Märkinä ne eivät grillissä syty niin herkästi palamaan. Leikkaa kalafileet sen kokoisiksi paloiksi, että pystyt pujottamaan ne vartaisiin. Pienen, ohuen fileen voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna palana, isosta haukifileestä saa säännöllisiä kuutioita. Sekoita marinadin ainekset ja nosta kalapalat marinoitumaan muun valmistelun ajaksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Halkaise herkkusienet, jos ne ovat kookkaita. Pujota vartaisiin vuorotellen kalaa, kesäkurpitsaa, sieniä ja kokonaisia tomaatteja. Grillaa vartaat miedohkolla lämmöllä. Sivele vartaisiin marinadia ja kääntele vartaita välillä. Vinkki: Voit kypsentää kala-kasvisvartaat myös leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. SIENIVIIKKO 14. – 20.4.2014
|