• In English
Kauppapuutarhaliitto
  • Etusivu
  • Tietoa liitosta
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Organisaatio
      • Johtokunnan yhteystiedot
      • Hallintoneuvoston yhteystiedot
      • Jaostojen ja piirien yhteystiedot
      • Puutarhasäätiö
    • Säännöt ja toimintakertomukset
    • Vihannesten ja kukkien menekinedistäminen
      • Mainostoimikuntien yhteystiedot
      • Sirkkalehti
    • Hankkeet ja tutkimukset
    • Liiton historia
    • Puutarha&kauppa -lehti
    • Lepaa-näyttely
  • Jäsenille
    • Tapahtumakalenteri
    • Neuvonta
      • Turvallinen rekrytointi
      • Kasvinsuojelu
        • Kasvinterveysasetus
        • Minor use -valmisteet
        • Koetoiminta
        • Kasvinsuojelututkinnot ja ruiskuntestaukset
        • Integroitu kasvinsuojelu
      • Kasvihuonetuotteiden laatu
        • Kukkien laatuvaatimukset
        • Ryhmäkasvien hankintaohjeistukset
        • Vihannesten laatuvaatimukset
        • Kasvuturpeen laatuvaatimukset
      • Laatutarhaohjeisto ja IP Kasvikset Perussertifiointi
      • Hiilijalanjälkilaskuri
      • Kasvihuonejätteiden käsittely
      • Allergioiden ehkäiseminen kasvihuonetyössä
      • Elintarvikevalvonta
    • Liity jäseneksi
  • Tietoa kasvihuonealasta
    • Kasvihuoneviljely numeroina
    • Vastuullisuus
    • Vihannesten viljely kasvihuoneissa
      • Kurkku
      • Tomaatti
      • Salaatit ja yrtit
      • Paprika ja chili
    • Koristekasvien viljely kasvihuoneissa
      • Ryhmäkasvit
      • Kukkivat ruukkukasvit
      • Amppelit
      • Leikkokukat
    • Kasvuturve
    • Kasvihuonealaan liittyviä projekteja
    • Kasvistietoa maailmalta
  • Ajankohtaista
    • Tapahtumakalenteri
  • Medialle
  • Yhteystiedot
    • Toimihenkilöiden yhteystiedot
    • Laskutustiedot
  • Suoramyyntipuutarhat
  • Hae
  • Valikko Valikko

Kotimaiset kasvihuonevihannekset täyttävät heviosastot huhtikuussa

31.03.2023/in Ajankohtaista, Tiedotteet

Kevät tekee tuloaan Suomeen hitaasti, mutta varmasti. Kasvihuoneissa aurinko luo jo kesäiset ja mukavat olosuhteet vihannestaimien kasvulle. Keväällä kuluttajaa hemmotellaankin runsaalla valikoimalla puhtaita ja terveellisiä vihanneksia. Nyt on aika panostaa kotimaisten vihannesten ostamiseen.

– Satotasot kasvavat kevään edetessä ja tarjontaa on kautta linjan reilusti. Tomaatin osalta runsasta satoa päästään herkuttelemaan pääsiäisen jälkeen. Tämä alkaa heijastua myös kuluttajahintoihin, vakuuttaa Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtajan sijainen Lassi Remes.

Huippuosaamista ja positiivisia näkymiä tulevaan

Haasteellinen talvi energiakriiseineen vaikutti tilapäisesti viljelymääriin, mutta määrät ovat alkaneet normalisoitua. Tämä näkyy jo kurkulla ja ruukkuvihanneksilla, ja tomaatti seuraa pian perässä. Ympärivuotisella kasvihuoneviljelyllä on paikkansa Suomen ruokaturvan toteutumisen varmistamisessa, ja kasvihuoneviljelyosaaminen sekä -teknologia täällä pohjoisessa onkin kehittynyt huipputasolle. Satotasot nousevat ja kasvihuoneiden energiatehokkuus kasvaa.

– Suomalainen kasvihuoneviljely on maailman huippua. Kriiseistä huolimatta alan tulevaisuus nähdään varsin positiivisena. Meillä on vahva luottamus siihen, että kuluttajat haluavat jatkossakin ostaa kotimaisia kasvihuonevihanneksia, pohtii Remes.

Kotimaiset kasvihuonevihannekset ovat kuluttajan kestosuosikki

Suomessa viljellyillä maukkailla klassikkotomaateilla, raikkailla kurkuilla ja rapeilla salaateilla on kiistaton paikkansa suomalaisten ruokapöydässä. Nämä herkut kattavat noin 30 % suomalaisten syömistä tuoreista vihanneksista – vuonna 2022 näitä tuoteryhmiä viljeltiin asukasta kohden noin 17 kiloa.

Kotimaisten tomaattien ja kurkkujen popsiminen on hyvin tasaista läpi vuoden. Talven normaalista supistunut tarjonta vaikutti väistämättä myös kuluttajahintoihin ja aiheutti jonkin verran kysymyksiä myös Kauppapuutarhaliitolle. Runsaasti lisääntyvä tarjonta tulee näkymään kuluttajalle huhtikuun aikana hintojen normalisoitumisena.

Puhdasta hyvän olon ruokaa

Suomalaiset kasvihuonevihannekset ovat erityisen puhtaita ja turvallisia. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n kokoaman raportin mukaan Suomi on yksi niistä maista, joissa tuotetaan maailman puhtainta ruokaa.

– Suomen ilmastossa ja kylmissä talvissa on myös etunsa – ne auttavat omalta osaltaan hallitsemaan kasvintuhoojia. Biologiset kasvinsuojelumenetelmät tuholaisten ja tautien torjunnassa ovat arkipäivää ja viljelyhygieniaa noudatetaan suomalaisella tarkkuudella, kertoo Remes.

Jaa tämä artikkeli
  • Jaa kohteessa Facebook
  • Jaa kohteessa Twitter
  • Share on WhatsApp
  • Jaa kohteessa LinkedIn
  • Jaa sähköpostilla
https://kauppapuutarhaliitto.fi/wp-content/uploads/2023/03/https___kauppapuutarhaliitto.fi_wp-content_uploads_2018_12_lasse-ja-jetta-kulmala-VALMIS1.jpg 1333 2000 johanna https://kauppapuutarhaliitto.fi/wp-content/uploads/2018/09/kpl-logo-82x75.png johanna2023-03-31 11:39:102023-03-31 11:41:17Kotimaiset kasvihuonevihannekset täyttävät heviosastot huhtikuussa

Ajankohtaista

  • Haku käynnissä: Puutarha-alan Innovaatiopalkinto 2025 – jaossa 10 000 euroa kehitysideoille 23.05.2025
  • Kesäkukkasesonki rysähtää käyntiin tällä viikolla – katso lähipuutarhasi kartalta! 14.05.2025
  • Nyt vietetään tomaattiviikkoa – tunnistatko erilaiset tomaattityypit? 12.05.2025
  • Uudet lautasmallit “ainakin yritin” ja “close enough” kannustavat syömään enemmän kasviksia 05.05.2025
  • Suomi täyttyy orvokeista torstaina 22.04.2025


Kauppapuutarhaliitto

Veljestentie 16
00730 Helsinki

info (a) kauppapuutarhaliitto.fi


Kauppapuutarhaliitto
niinakangas


Kauppapuutarhaliitto


puutarhakauppa.fi
lepaa.fi

kauniistikotimainen.fi
puhtaastikotimainen.fi


Kauppapuutarhaliitto
Puutarha&Kauppa
Lepaa
Kauniistikotimainen
Puhtaastikotimainen


Kauppapuutarhaliitto
Puhtaastikotimainen
Kauniistikotimainen
Lepaa

© Copyright - Kauppapuutarhaliitto | Tietosuojaseloste Verkkosivut toteutti: Applari
Nyt vietetään kurkkuviikkoa – tiedätkö montako kurkkua suomalainen syö...Vetoomus: Viljelylevyjen tuotanto kasvihuoneviljelijöille turvattava
Sivun alkuun